Zomerportret: Bibi

In juni 2022 deed ik een oproep via mijn Facebookpagina voor huisdier modellen voor een zomerportret. Dank aan alle inzenders! Wat een leuke inzendingen met ook mooie verhalen heb ik ontvangen. Uit de aanmeldingen koos ik uiteindelijk de Engelse Cocker Spaniel Bibi als model.  Haar portret staat hieronder met een paar fragmenten uit het uitgebreide achtergrondverhaal van haar baasje.

Wil je jouw huisdier ook model laten staan voor een portret? Zie https://dierportret.wordpress.com/ voor meer info, mail naar info@jocreaties.nl of volg mijn pagina op Facebook voor de dierportretten en de modellenacties: http://www.facebook.com/jocreaties

Hartelijke groet,

José Wouters

JOC Creaties | http://www.jocreaties.nl | info@jocreaties.nl

Cocker Spaniel Bibi, acryl op canvasboard, 40×50 cm |  José Wouters | JOC Creaties

Bibi heeft een fijn thuis gehad in het gezin van Lotte. De Cocker Spaniel blijft ook na haar heengaan een speciale plek houden bij al haar huisgenootjes, dus Lotte meldde haar alsnog aan als model. “Het lieve, zachtaardige hondje dat al die jaren van haar leventje genoot, wandelend in het bos, mee op de boot, camper of in de Eend. Dat altijd met haar zus de vondsten onderweg deelde en nu zo gemist wordt.”

Wij zochten dus een ‘zus’ voor onze Cocker spaniel Roosje en zagen haar aangeboden. Gezien haar achtergrond wilde ik zeker zijn dat zij niet vals was geworden. (…)
Ik heb 15 minuten met in iedere hand een hond gelopen en daarna 15 minuten met de twee honden in 1 hand (zoals ik daarna 10 jaar zou doen). Voor ons was het duidelijk: Bibi was van ons! (…)

Apporteren kunnen mijn honden niet. (…) Maar tijdens een wandeling in Drenthe op de hei kwam ik erachter dat ze heel goed schapen kon drijven! Ze liep natuurlijk los (want Bibi liep nooit weg) en glipte onder een hek door naar de schapen. Ze vond ze prachtig een heeft ze in een prachtige carré gedreven. Het gras was flink hoog dus ik zag eigenlijk alleen maar haar staartje erbovenuit.  Na een carré kreeg ik haar te pakken en sindsdien moest ze wel aan de lijn als er schapen in de buurt waren. (De schapen waren overigens niet van slag en waren al snel weer gewoon aan het grazen.)”

[Close-up] Cocker Spaniel Bibi, acryl op canvasboard, 40×50 cm |  José Wouters | JOC Creaties

Advertentie

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s